1.LEGYÉL TISZTA, ELEGÁNS ÉS MOSOLYOGJ! Bárkivel beszélsz, akár telefonon is, a mosoly bizalmat ébreszt.
2.Tanulj meg KÉRDEZNI és embereket MEGHALLGATNI! Mindig az van nyerő pozícióban, aki többet tud a másiktól.
3.NE BESZÉLJ A PROBLÉMÁIDRÓL: oldd meg őket! Panaszkodni annyi, mint dicsekedni a kudarcainkkal. Ha mégis segítségre vagy tanácsra van szükséged, csak magasabb szinten állóhoz fordulj!
4.NE KRITIZÁLJ! A kritika, az intrika, a pletyka demoralizál, bomlasztja a csapatszellemet. Figyeld meg másnál is, magadon is: mindig az kritizál, akinek nincsenek sikerei.
5.VEDD ÉSZRE A SIKEREDET ÉS ÖRÜLJ NEKI, bármilyen kicsi is: a legnagyobb ház is apró téglákból épül fel. Örülj a más sikerének is! Váljon szokásoddá a dícséret, a köszönet, főleg a csapatodban! Használj gyakran pozitív jelzőket, mellőzd a negatívokat!
6.VEDD ÉSZRE MAGADON A MEGHÁTRÁLÁS JELEIT, mert néha nagyon csábító más útra lépni. De hidd el, az is tele van akadályokkal! Inkább TANULJ A HIBÁIDBÓL!
7.NE VITATKOZZ! Legyél szerény, alázatos, a partnert nem legyőzni kell, hanem megnyerni! Az erőszak a gyenge és türelmetlen emberek fegyvere.
8.Ugyanakkor LEGYÉL HATÁROZOTT, CÉLTUDATOS, kerüld a locsogást, a mellébeszélést, a bizonytalanságra utaló szavakat! Használj magabiztosságot kifejezőket! Legyél ÖNTUDATOS: ne engedd, hogy sértegessenek azért, amit csinálsz: ez a munkád amit szeretsz.
9.KERESD A POZITIV ÉLMÉNYEKET, a pozitív emberek társaságát és KERÜLD A NEGATIV HATÁSOKAT: ne mérgelődj olyasmin, amin nem tudsz változtatni, és ne legyen időd meghallgatni a sopánkodást! Hidd el: minden sikeres ember mögött tömegesen állnak, akik próbálják visszahúzni.
10.LEGYÉL LELKES és ezt ne szégyelld kimutatni! Lelkesedés nélkül minden szürke, hétköznapi, a lelkesedés ad szint az életnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapieletunk.blog.hu/api/trackback/id/tr96844471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása