Felnézek a blog.hu –ra  és a superfeed dobozban találtam egy igencsak fiatal felháborító írást. Az amiről beszélek a megmentő blogon van, a csávó szó szerint a legtöbb hülyeséget írta össze az ukrán gázvitáról. Na most megtartom én is a magam kis beszámolóját nehogy már a magyarországiak legyenek felháborodva.
Ukrajnában a minimálbér 100 dollár körüli, mindezek mellet irtó nagy a korrupció és a nacionalizmus. Most a gazdasági válságban a gyárak először a nem ukrán nemzetiségieket küldik el és ez itt Kárpátalján többnyire a magyarokra vonatkozik, az ország keleti és déli részeiben, ahol szinte csak oroszok élnek nincs annyira nagy probléma, mert ott a gyárak is orosz kézben vannak. A nacionalizmus az országban már olyan szintet ért el, hogy teljesen tacsra vágták az oktatást és most pedig a médiával folytatják. Mégpedig úgy, hogy már a sajtót is ukránosítani akarják olyan mértékben, hogy bármilyen nyelven íródik(no persze nem ukrán), a felében ukránul kelljen szerepelnie a cikkeknek. A korrupció és a privatizáció pedig teljesen elválaszthatatlan egymástól. A „Szabad Ukrajna” megalakulása óta a politukusok egymás közt osztogatják privatizálva a cégeket, amire egy egyszerű paraszt ember nem is pályázhat hiába van pénze, hogy kifizesse a privatizációval járó pénzt. És gondolom mindenki van annyira tapasztalt, hogy tudja, hogy a gázért a nagy cégek fizetik a legtöbbet, az ukrán politikusok pedig azért nem akarják, hogy növekedjen a gáz ára, mert hát azt ők szívnák meg, vagyis a cégeik. Az lakosság nem észlelné olyan szinten, mint a nagy vállalatok, de mi nekünk is kemény anyagi megszorításokra kellene adni a fejünket, ha nem akarnánk télen fázni. A magyar minimálbér mintegy 3szor nagyobb mint az ukrán tehát kérem ne tessék felháborodva lenni, hogy mi kevesebbet fizetünk. És megkérem a megmentő blog szerkesztőjét, hogy mielőtt Ukrajnáról akar írni előbb azért informálódjon, ne pedig egy dedós módjára felháborodva írogasson az ukránokat lejáratva.

                                                                                                                             Ennyi.

Ja és a dollárban mért bért körülbelül mindkét ország mai valuta árfolyama alapján írtam le.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapieletunk.blog.hu/api/trackback/id/tr84859748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bünge · http://mikegy.fw.hu 2009.01.06. 04:22:39

Kösz a tájékoztatást, én megértelek és tudom, hogy igazat beszélsz.
Tudod, sok a félrevezető hír errefelé, így aztán nem csoda, hogy itt sokan a levegőbe vagdalkoznak, és süketelnek, meg főleg félrevezetnek másokat.
süti beállítások módosítása