Na szóval a legutóbbi posztban említettem, hogy eggyes emberkék mikor megtudták, hogy Kárpátalján lakom válaszul azt kérdezték vissza, hogy az meg melyik megyében van? Ezért, ugy gondoltam pár gondolotban megpróbálom gazdagitani a blogra látogatók világképét.

Kárpátalja a "Szabad Ukrajna"(meg korrupt, meg mocskos, meg fajgyűlölő, meg lehetne még sorolni, de ez a poszt nem arról szól, lessz majd ezekről is ne aggódj) egyik területének számít, amit a 2. világháború eredménye kép a szovjetunió vett el a csehektől, ők meg a magyaroktól, ez se olyan lényeges(ha meg rosszul irtam az se lényeges Csilla néni csak megbocsátja majd).

KÁRPÁTALJA- a világ eggyik legszebb tája, van bőven üdülőövezet, két híresebb ásványvízfajtát is palackoznak itt és igen sok történelni emlékmű is talállható itt. Többek között a munkácsi vár, ahonnan védték Zrínyi Ilonáék a seggetek a törökök ellen és ti meg azt se tudjátok, hogy hol van! Sőt, hogy tudjátok 150néhány ezer darab magyar is él itt, a ti véretek!! És erre válaszul mit kapok a chaten? Hogy büdös ukrán menj vissza dolgozni, ne vedd el a munkát a magyaroktól!!! Holott a magyarországi magyarok saját magukat járatják le, amikor a kamerával mászkálnak az utakon és mindenféle elementális dolgokról kérdezik a járókelőket, akik meg még a himnuszuk vagy szózatjuk kezdősorait se ismerik(nagy köszönet itt Editke néninek, hogy kínkeserves munkával, de sikerült megtanittatnia velünk), de ha egy fiatal 13-14 éves fiut megkérdeznek, hogy hol van a Graffenberg pont azt kapásból tudják. Elég szomorú érzés, hogy mi hordjuk nekik idegrendszerünket tökretéve a határon az olcsó cigit, ők ide jönnek át tankolni meg bevásárolni, de mikor ujra átlépik a határt már finoman szólva(a kultúráltság határain belül) le se szarnak minket. És itt jön még képbe az is, hogy észlelhetően csak mi nem érdekeljük őket, hisz a tv-ben rengeteget látni Erdélyről és Szlovákiáról. Olyan egy hónapja irtam is egy nemtul hosszu de tartalmas e-mailt a tv2 szerkesztőségének, de ők figyelmet se forditottak még egy válaszlevélre se. S most szeretném kiemelni, hogy vannak kivételek bőven a fentiek alól, ismerek nem keveset, de párezer a 10 millióhoz képest semmi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapieletunk.blog.hu/api/trackback/id/tr97814065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.01.05. 02:20:58

Megértem az elkeseredettségedet, de azért ne vidd túlzásba a szomorkodást. Inkább írj sokat a szülőföldedről, akad bőven, akiknek fontos Kárpátalja. Például nekünk is:
reakcio.blog.hu/2008/12/15/munkacs_egyenloseg_a_szimbolumokban
süti beállítások módosítása