tibor2 2008.12.28. 21:44

A fény harcosa...

“A harcos számára nem létezik elérhetetlen szerelem.
Nem tántorítja el a csönd, a közöny vagy az elutasítás. Tudja, hogy az emberek fagyos álarca mögött lángoló szív rejtezik.
Ezért a fény harcosa többet mer kockáztatni, mint mások. Rendületlenül keresi az igaz szerelmet- akkor is, ha ez azt jelenti, hogy sokszor kell hallania a „nem” szót: sokszor összetörik a lelkét, és sokszor visszautasítják testét-lelkét egyaránt.
Egy harcost semmi nem riaszt vissza, ha keres valamit. Tudja, hogy a szerelem nélkül nem ér semmit.”

 „A fény harcosa hisz.
Hisz a csodákban, és mert hisz bennük, meg is történnek. Biztos benne, hogy a gondolkodása megváltoztathatja az életét, és mert biztos benne, meg is változik az élete. Bízik benne, hogy rátalál a szerelemre, és mert bízik benne, rá is talál.
Olykor kiábrándul. Olykor megsérül. Ilyenkor hallja a megjegyzéseket:
- Milyen ártatlan!
De a harcos tudja, hogy megéri hinni. És minden vereségre két győzelem jut.
Ezt mindenki tudja, aki hisz.”
(Paulo Coelho: A fény harcosának kézikönyve)

 

E két idézet szóljon mindazoknak, akik hisznek az életben. Coelho a könyvével nem privilégiumokat élvező emberekre akar rámutatni, hanem miránk. Mert mi is lehetünk a fény harcosai, mert bennünk is ott a tűz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapieletunk.blog.hu/api/trackback/id/tr97845937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása