tibor2 2009.02.10. 23:33

Valentin nap

Mindenki tudja, hogy mit ünnepelünk február 14-én. A Valentin nap egy római papról kapta a nevét, aki a keresztényeket adta össze titokban s ezért 2. Claudius császár 269. február 14-én kivégeztette. Pártfogói azonban nem feledték el, s halálának napját róla nevezték el, majd kikiáltották a szerelem és a szeretet ünnepének. A keresztény világban hamar elterjedt ez a szokás, sőt Angliában már az 1400as években divatba jött apró ajándékokkal, versekkel lepni meg egymást. Mi tagadás az angolszászok már akkor is tudták, hogy mitől zörög a haraszt a nők szívében.

Persze nem szabad elfelednünk, hogy a Valentin nap idővel nem csak a szerelem, hanem a szeretet napja is lett. S bár igaz, hogy a szerelmesek számára ez a legboldogabb nap, akadnak olyanok is, akik még nem találták meg az igazit, vagy szívük egyetlen lakója soha nem lehet az övék. Ők, akik még nem lelték meg az igazit vagy szerelmük soha be nem teljesülő, s viszonzást nem kap, azok ne feledjék, hogy ez a szeretet ünnepe is. Ne feledjék, hogy ők is boldogságot okozhatnak szeretteiknek, barátaiknak. Egy rövid, kedves sms, egy szál virág vagy éppen egy aprócska ajándék iszonyú nagy boldogságot képes csempészni az emberek szívébe. Higgyétek el örülni fog neki, aki kapja. Bárki adja is, mert egy magányos embernek az a legboldogabb pillanat, ha érzi, hogy van, ki törődik vele.

Ne feledjük, hogy nem csak Valentin napkor fontos a szeretet, a törődés, a figyelmesség! A Valentin napról, vagy Bálint napról, vagy szólítsák Magyarországon akárhogy, rengeteget lehetne írni, de én mégis búcsúzom egy nagyon fontos és komoly szabállyal: „Minden ünnep attól szép, mert az emberek érzik és hiszik, hogy az a pillanat értük és nekik szól.”

Boldog Valentin napot anyu, apu, hugi!

Boldog Valentin napot barátaim!
Boldog Valentin napot kedves olvasók!

S boldog Valentin napot egy hölgynek, akiről csak álmodozhatok egész életemben, s bár remélem, egyszer megtalálom ebben a kietlen, puszta világban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapieletunk.blog.hu/api/trackback/id/tr31935978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása