Ha úgy érzed többre vihetnéd, mint ahol jelenleg tartasz, akkor jó helyen jársz. 
Bővítem a vállalkozásom és megbízható sikerre éhes munkatársakat keresek. 
A világon mintegy 3milliárd ember kávézik, szerinted ez elég nagy célpiac? 
Szerintem igen, ha te is felismered az ebben rejlő hatalmas üzletet várom jelentkezésed:
web: www.egyjobbelet.dxn.hu
email: tibi.dxn@gmail.com

Most az eredeti, neve szerinti célra használom e-blogot. Következzen egy vers, aminek mindennapi életünk szerves részévé kellene válnia. A szerzője ismeretlen, de nagyot alkotott.
 
 
Ha megkapod, amire vágytál, küzdve magadért,
És a világ egy napra királlyá avat,
Menj a tükörhöz és tekints magadra,
És lásd, mit mond neked az a Fickó.
Mert nem anyád, nem apád, s nem is hitvesed az,
Kinek véleménye rólad mindennél fontosabb.
Akinek az ítélete legfontosabb az életedben, nem más,
Mint a Fickó, aki a tükörből tekint vissza rád.
Ő az, akinek kedvében kell járnod, ne mások hangjával törődj!
Hisz ő az egyetlen, aki mindig társad lesz.
A legkegyetlenebb, legnehezebb próbát is kiállod,
Ha a tükörből visszatekintő Fickó a barátod.
Lehetsz bárki, akár nagymenő is,
És gondolhatod, hogy csodálatos valaki vagy,
De a Fickó a tükörben azt mondja majd, hitvány vagy,
Ha nem tudsz egyenesen a szemébe nézni.
Becsaphatod a világot éveken át,
És kiérdemelhetsz dícsérő hátveregetéseket,
De a végső fizetség könny lesz és meghasadt szív,
Ha becsaptad azt a Fickót, aki a tükörből tekint vissza rád!

Anonym

tibor2 2010.05.06. 00:34

A pillanat

Gondolom már voltunk úgy néhányan, hogy amikor nagyon egyedűl voltunk, hirtelen mindent jobban és jobban értékeltünk. A mélység pillanatában minden érzés, mélyebbé válik, erősebbé. Persze csak az a kérdés, hogy bevaljuk-e. Erre van egy szerintem jó történetem, melyen gondolkodjon el mindenki a maga módján.

Képzeld el, hogy megnyertél egy versenyt, s a nyereményed az, hogy a bank minden reggel 86 400 forintos számlát nyit a nevedre. Ám, mint minden játéknak, ennek is megvannak a szabályai, pontosabban két szabály van:
-az első szabály, hogy mindazt a pénzt, amit napközben nem költöttél el, este visszaveszik tőled; csalni nem lehet, tilos áttenni az összeget egy másik nap számlájára; csak elkölteni lehet, de másnap reggel a bank új számlát nyit a nevedre, rajta ismét az egy napra szóló 86 400 forinttal;
- a második szabály, hogy a bank előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor véget vethet ennek a kis játéknak; akármelyik pillanatban közölheti, hogy kész, ennyi volt, a számlát lezárják, és nem lesz folytatása.
A kérdés, hogy mit tennél ebben a helyzetben? Minden reggel, alighogy felébredsz, kapsz 86 400 forintot, azzal az egyetlen kikötéssel, hogy a nap folyamán költsd el, mert a fel nem használt összeget este, amikor lefekvéshez készülsz, visszaveszik Tőled. Csakhogy ez a mennyei manna-eső vagy játék, ahogy tetszik, bármikor véget érhet. A kérdés hogy mit tennél, ha ilyen ajándékban lenne részed? Elköltenéd, az utolsó fillérig? Önmagadra? - Azokra, akiket szeretsz? - Idegenekre?
Hát úgy gondold át, hogy ez a varázsbank igenis létezik! És Te minden reggel ébredéskor megkapod a magad ajándékát! Igen! És ezt a varázsbankot úgy hívják: idő. Minden reggel, ébredéskor kapunk 86 400 másodpercnyi életet arra a napra, de amikor este elalszunk, a maradékot nem lehet átvinni másnapra; a tegnap elmúlt, és azok a másodpercek, amiket nem éltünk meg a maguk teljességében, jóvátehetetlenül elvesztek. A varázslat minden reggel előröl kezdődik; ismét kiutaltak részünkre 86 400 másodpercnyi életet, de a játékszabályok megkerülhetetlenek: a bank minden előzetes értesítés nélkül, bármikor megszüntetheti a számlánkat - az élet akármelyik pillanatban véget érhet.
Ha meg akarod érteni, mit jelent egyévnyi élet, kérdezz meg egy diákot, aki elszúrta az év végi vizsgáját. Az egyhavi életről kérdezd az anyát, aki koraszülött gyermeket hozott a világra, és várja, mikor hagyhatja el a baba az inkubátort, hogy ő épen-egészségesen a karjába szoríthassa. Ha az egyheti élet érdekel, fordulj a munkáshoz, aki gyárban vagy bányában dolgozik, hogy eltarthassa a családját. Az egy napról faggass ki két szerelmest, akik epekedve várják, hogy viszontlássák egymást. Hogy mit jelent egy óra, elmondja Neked a klausztrofóbiás, aki beszorult a felvonóba. A másodperc megértéséhez nézd meg azt az embert, aki hajszál híján úszott meg egy autóbalesetet. És a másodperc ezredrészének jelentőségét elmagyarázza Neked az a sportoló, aki ezüstérmet nyert az olimpián, holott egész életében az aranyéremért edzett.
Az élet varázslatos dolog! Használj ki minden másodpercet, ami megmarad Neked!”

Mindenki döntse el, hogy mennyire is fontos számára az a néhány másodperc, és, hogy mire is költi el.

                                                          Az írás innen van.


Mit kapunk a PokerStrategy.com oldalától?

Még fontosabb kérdés: Milyen előnyöm származik abból, ha regisztrálok?

  • Rizikómentes pókerezés az 50$ kezdőtőkének köszönhetően.
  • Sikeres pókertanulás a részletes képzési kínálatnak köszönhetően.
  • Kézzelfogható támogatás a világ legnagyobb, több mint kétmillió taggal rendelkező  pókeriskolájában.
  • Minden teljesen ingyenes.

Az egyedülálló tananyagkínálat, az összetartó közösség, valamint az ingyenes kezdőtőke mind olyan érvek, amelyek esélyt nyújtanak, hogy a PokerStrategy.com partnereként sikeres pókerjátékos legyen valakiből. Ráadásul mindez egy egyszerű regisztrációval elérhető.

Minden ingyenes. A haladó tartalmak, pl. cikkek és videók is nagyon könnyen elérhetők, mindössze pókerezni kell hozzá.

A kvíz sikeres kitöltése és a játékosszámla létrehozását követően előfordulhat, hogy az általad toborzott tagnak egy adatellenőrzésen kell átesnie.

Az adatellenőrzést egy hivatalos okmány segítségével (pl. személyi igazolvány) végezhető el, amivel bizonyítható, hogy valóban arról a játékosról van szó, aki regisztrált. Erre csupán szúrópróbaszerűen kerül sor és azért van rá szükség, hogy megakadályozza azt, hogy néhányan többször is igénybe vegyék az ingyenes kezdőtőkét.

Ha kedvet kaptál befizetés nélkül valódi pénzben pókerezni, akkor regisztrálj

Január 17-én lesz az Ukrán elnökválasztás első fordulója. Egyes sajtóorgánumok szerint nagyobbnál nagyobb csalások lesznek, más újságok meg arról számolnak be, hogy rengeteg külföldi megfigyelő érkezik és nem fognak csalások történni. 
Elgondolkodtunk már azon, hogy mivégett is vannak a szavazási csalások? Nos én megkísérlem elmagyarázni. Mindez azért van, mert sokan úgy gondolják, hogy vasárnap szarnak az ukrán politikára és nem mennek el szavazni, meg hogy az ő egy szavazatuk nem ér semmit. De tévednek! Nagyon is sokat ér az az egy szavazat, mert a választók közül sokan gondolkodnak így. És a jelöltek azért folyamodnak csalásokhoz, mert ezeket a fel nem használt szavazatokat a maguk javára akarják fordítani. Menjenek el szavazni, mert a mostani választásokon nemcsak az önök, de gyermekeik jövője is múlik. Ezért kérek mindenkit, aki olvassa ezt a blogot, hogy vasárnap öltözzön fel és látogasson el a szavazóhelyiségbe, ahol viszont semmiképp sem egy nő mellett tegye le a voksát. És ez most nem sexizmus miatt, minden ukrán nagyon jól tudja, hogy hova sülyedt az ország az elmúlt években.
Van egy személy, aki megígérte, hogy ha elnök lesz eltörli a független érettségi teszteket. Megígérte, hogy végre rendet tesz az országunkban. Gondolom mindenki tisztában van ennek az illetőnek a nevével.

A Korreszpondent.net hírportál vasárnap délelőtti értesülései szerint eddig százötvenöten haltak meg az ismeretlen vírus okozta tüdőgyulladásban. Az Egészségügyi Minisztérium szombat esti adatai szerint a járvány kitörése óta 969 247 ukrán állampolgár betegedett meg a szezonális influenza és alsó légúti vírusos fertőzés okozta kórban.
Kárpátalja megyében a megbetegedések száma szombat estére elérte a 31 868-et. Itt egyelőre egyetlen esetben sem mutatták ki az A/H1N1 vírust.
A Kárpátinfo.net a következőket írja:

Az még továbbra sem ismeretes, hogy pontosan milyen vírus okozza a tömeges megbetegedéseket.  Eddig már több sajtóorgánum megszellőztette, hogy nem hivatalos források szerint tüdőpestis tombol az Ukrajnában, amit azonban állítólag a tömegpánik elkerülése érdekében, és a közelgő elnökválasztásra való tekintettel eltitkolnak az ország vezetői. Mint arról beszámoltunk, a minap az ukrán titkosszolgálat letartóztatott egy férfit, aki az interneten pestises megbetegedésekről adott hírt.

A költségvetésünkben nincs elegendő pénz a járvány elleni harcra. A Kommerszant szerint a legalapvetőbb intézkedésekre egymilliárd hrivnya kell, ám az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) közölte, hogy ennyi pénz nem áll rendelkezésre, mert csak 608 millió hrivnya nyeresége volt az idén.

Az energiáról a következőt tudjuk: ha megkérdezel egy kvantum-fizikust, hogy "mi alkotja a világot?", azt válaszolja majd: "Energia." Rendben, mi az energia? "Nem lehet létrehozni, nem lehet elpusztítani. Mindig volt, mindig van minden, ami valaha is létezett, mindig is létezik, formáról formára változik, nincs formája." OK, remek. Megkérdezel egy teológust: "mi teremtette az Univerzumot?" Azt válaszolja: "Az Isten". Jó. Mi az Isten? "Mindig volt, mindig lesz, nem lehet létrehozni, nem lehet elpusztítani, mindig volt, mindig lesz. Formákat vesz fel egymás után, és forma nélküli." Ugyanaz a leírás, csak az elnevezés más.

Az ukrán belügyminisztérium összeállította a legfrissebb korrupciós listát.

Az antilista élére egy nyikolajev megyei járási tanács elnöke került, aki 8,5 millió hrivenyt követelt és 1 milliót kapott meg egy döntés meghozásáért.

A második helyre egy krími polgármester került, aki 1,1 millió dollárt követelt, és 750 ezer  dollárt érkezett megkapni.

A harmadik helyre egy kijev  megyei tanácselnök által elkövetett, 3,95 millió hrivnyás korrupciós ügyet rangsoroltak.

A negyedik helyre egy 3,9 millió hrivnyás (Szevasztopol), az 5-ik helyet pedig 2,4 millió hrivnyás korrupciós ügy került.

A teljes, 100-as lista az ukrán belügyminisztérium hivatalos weboldalára is felkerült.

A szociológiai felmérések szerint az ukrán állampolgárok 42 százaléka fizet rendszeresen kenőpénzt.

Ukrajnában a megvesztegetés átlagos összege 72 ezer hrivnya körül mozog.

A jelenség mára az élet kivétel nélkül minden egyes szféráját megfertőzte.

A korrupció terén a kilencvenes évek eleje óta semmi javulás nem tapasztalható az országban, sőt a szolgáltató szektorban és a bíróságokon még romlott is a helyzet a szovjet időkhöz képest.

A Kijevi Szociológiai Intézet felmérése szerint Ukrajnában 2009-ben 5%-al csökkent a korrupció szintje, az előző évi szinthez képest. A Transparency International által összeállított lista szerint pedig Ukrajna ("a fiatal fejlődő országok" között) a legkorruptabb ország.

Forrás: Kárpátinfo.net

Szociológiai hatások
• A dohányos egy kisebbségi csoport része. Összetartanak, falaznak egymásnak: szinte szabadkőművesekként viselkednek ellenséges környezetben, ezáltal erősítve a csoporthoz tartozás érzését, szocializálódást. Levonható a következtetés, hogy a dohányosok inkább közösségi emberek, mint a nem dohányosok, tehát civilizáltabbak is azoknál.
• A dohányos rágyújt, mikor ideges, vagy mikor elégedett önmagával és/vagy környezetével. Nem terheli embertársait azzal, hogy rajtuk vezeti le a feszültségét, esetleg nyakon zúdítja őket túlcsorduló érzelmeivel. A dohányzó kifelé mutatott hangulati arculata kevésbé alternáló, tehát kiszámíthatóbb, követhetőbb ember.
• A dohányost kisebbfajta eufória tölti el, mikor cigarettára gyújt. Agyában endorfin termelődik, ami boldogabbá, elégedettebbé teszi. Ez átsugárzik közvetlen környezetére is.
• A dohányos dohánytermékeket vásárol. Trafikba jár, ahol a trafikossal előbb-utóbb jó viszonyba kerül. Interperszonális kapcsolatai ezáltal sokasodnak, erősödnek.

Élettani, ökológiai hatások
• A dohányosok nikotintartalmú füstöt lélegeznek be, ami szűkíti az ereket, vastagítja azok falát. Emellett – általános szokásként – alkohol és koffeintartalmú folyadékokat is fogyasztanak, melyek tágítják az ereket. A dohányzó ember szervezetét ért káros hatások tehát kiegyenlítik egymást, így közelítve az ideális állapothoz!
• A füstölés tartósító eljárás. Az állati eredetű élelmiszerek egy része ezzel a természetes és ősi eljárással van konzerválva. Elég nyilvánvaló, hogy az emberi szövetekkel is hasonló kölcsönhatásba lép a füst, mint teszem azt a lókolbásszal. Ennek alapján kijelenthető, hogy a dohányos emberek jóval tovább élnek, mint a nemdohányzók. Az erről olvasható ellentétes statisztikák hamisak, vagy más káros hatások és véletlen miatt nem a valós értékeket mutatják.
• A dohányos dohányt füstöl el. A dohány, mint kultúrnövény, ezért kerül egyre nagyobb termőterületen termesztésre. Íme egy faj, mely evolúciós sikerességét egy emberi szokásnak köszönheti.
• A dohányzás elriasztja a szúnyogokat és egyéb vérszívókat. Az emberiség évszázadok óta sikertelenül küzd ezekkel a rovarokkal és az általuk terjesztett betegségekkel. A dohányos tudja a választ: ha mindenki dohányozna, nem lenne a szúnyogok számára táplálék, kipusztulnának, így számos halálos kór tűnne el a Föld színéről!
• A dohányzás étvágycsökkentő hatásai közismertek. A jóléti társadalmakban az elhízás egyre fokozottabban jelentkező probléma. Vonjuk le a következtetést: mivel az emberek többsége sportolni nem szeret, fogyókúrázni nem akar, akkor csak a dohányzás marad megoldásként. Kérném a kormányokat, hogy állami pénzekből a média útján népszerűsítsék a dohányzást például cigarettázási versenyek, "Ki mit szív?" műsorok sugárzásával

Életmód, kulturális hatások
• A dohányzás egy szertartás. Megvan a rágyújtásnak a megfelelő módozata, eszközei. A pipakészítés egy kihalóban lévő szakma. Keressétek a kézműves munkával készített rózsafagyökér, habkő és egyéb pipákat, így támogatva és elismerve a mesterek munkáját. Ha pedig megvettétek, ne hagyjátok a polcon porosodni: használjátok!
• A dohányreklámok – amíg nem tiltották – a modern kultúra részei voltak. Szellemes és ötletes filmjei és plakátjai sokunkat gyönyörködtettek. Engedélyezzék ismét az élvezeti cikkek reklámozását!
• A cigaretta- és szivardobozok, a dohányzacskók, az öngyújtók és gyufásskatulyák egy része igényes és művészi kialakítású. Sok gyermeknek okoz évekig tartó örömöt, hogy hobbiból gyűjtik, csereberélik, csoportosítgatják ezeket.
• A dohányzás fejleszti a gesztusnyelvet és annak használatára való képességet. Ki ne ismerné azt a klasszikus ismerkedési nyitómondatot az utcáról, hogy „Ne haragudj! Van tüzed?” Ugyanez nemzetközileg is alkalmazható a gesztusnyelv segítségével. A kis pantomim előadás a megfelelő szavak kíséretével nyelvoktatásnak és – gyakorlásnak is alkalmazható. Aki nem dohányzik, kevesebb okot találhat itthon és külföldön más emberek megszólítására, ismerkedésre.
• A dohányzás eltörli a vallási és kulturális ellentéteket. Az együtt dohányzás sok esetben erősebb minden egyéb társadalmi konvenciónál. Gondoljunk a tűzszünet idején az egy lövészárokban együtt dohányzó ellenséges katonákra a világháborúk során.

Ezek után megkérdezem:
Mi a jó túróért szekálják szegény dohányosokat, mikor ennyi jót tesznek a világgal? :)

                                      Forrás: cigi blog

Szerintem egy kicsit túl sok közösségi oldal létezik már! Mi ezekre perszer nyomjuk felfele személyes adatainkat, töltjük a képeinket és a legrosszabb: olyanokat írogatunk rajtuk, amit pár bunkó több értelemben ki tud vesézni és akár ellenünk is fordíthat, kiváltképp, ha az ember közéleti személyiség. Az msn-en terjedő netlog.com-t bizonyára jól ismeritek, hát szerintem semmi értelme nincs, minthogy a networknek sem vagy, hogy két iwiw-em legyen egyszerre. Addig fogom magam ezekről törölgetni amíg nem hagyok magamnak egy myVip-et, egy Iwiw-t és egy ukrán közösségi oldalt a vkontakte.ru-t. Egyszere sok közösségi oldalt szerkesztgetni szerintem a nyugdíjasok vagy a tinédzserek hobbija. Az Iwiw-nek sem látom sok értelmét tartani, hisz a myVip sokkal átláthatód és könnyebb a képek közt is elkalandozni.

süti beállítások módosítása